A korai zöldségfélék betakarítása után kiürült veteményes ágyásokat vétek volna a nyár második felében üresen hagyni, ezért másodvetésre van szükség.
Az ágyásokat először meg kell tisztítani az előző termény maradványaitól (ezek kerüljenek a komposztra!), majd a talajt fel kell ásni és aprólékosan elgereblyézni, hogy jó magágyat készítsünk a többnyire igényes magok számára.
Másodvetésre különösen ajánlható a zöldbab, az őszi káposztafélék (fejeskáposzta, vöröskáposzta, karfiol, kelkáposzta, karalábé) a rövid tenyészidejű sárgarépa, az uborka, a fejessaláta, valamint két nagyon fontos növény: a bimbóskel és a póréhagyma. A két, egymástól nagyon is eltérő növényt azért említem együtt, mert van egy közös tulajdonságuk: télállóak, kinn lehet őket hagyni a tél folyamán, és mindig csak annyit kell belőlük betakarítani, amennyi a konyhára szükséges. Mindkét növényt legcélszerűbb palántázni, vagyis a magjukat minél előbb elvetni és a kifejlődött palántákat kiültetni az állandó helyükre ott, ahol öntözési lehetőség is van.